Lideri, Leadership și Coaching Acreditat

Acum, mai mult ca oricând, organizațiile cred că au nevoie de lideri puternici pentru a putea face față cu bine turbulențelor stârnite în interiorul lor de volatilitatea, incertitudinea, complexitatea și ambiguitatea unui mediu de operare aflat în schimbare accelerată.

Dar cu toate că au cele mai bune intenții, liderii puternici pot provoaca mai degrabă intensificarea decât limitarea pagubelor produse de haosul și neîncrederea declanșate de aceste turbulențe asupra oamenilor pe care îi conduc. Evitarea acestui neajuns depinde de măsura în care liderii acceptă să își actualizeze semnificația atribuită leadershipului și să își dezvolte competențele de leadership corespunzătoare.

Leadershipul nu reprezintă esența individuală a liderilor ci este un proces de relație care are loc spontan doar dacă există un lider, adepți și o aspirație comună. Iar calitatea acestui proces depinde de nivelul de inteligență emoțională dovedit de lider. Se întâmplă ca atunci când la o petrecere un grup de tineri încep să danseze. Fără să se simtă obligați, ei se lasă conduși de persoana a cărei vibrație emoțională îi atrage ca un magnet, îi încarcă cu energie pozitivă, le conectează diversitatea de percepție a momentului prezent și îi inspiră să păstreze ritmul până la sfârșitul melodiei preferate.

Liderii autentici fac diferența mai degrabă prin nivelul de calitate al leadershipului pe care îl pot genera decât prin jocurile de putere. Misiunea lor este să își dezvolte continuu competențele de leadership care să îi ajute:

  1.  Să declanșeze în oameni emoțiile pozitive, curiozitatea și curajul de a înfrunta necunoscutul.
  2.  Să amplifice voința oamenilor de a colabora și de a aduce fiecare o contribuție de valoare în scopul realizării unei aspirații comune.

Competențele de leadership sunt țipare complexe de comportament susținute sau inhibate de ancore cognitiv emoționale puternice, adânc înfipte în personalitatea liderilor. De aceea liderii au nevoie de coaching pentru a-și descoperi și reinventa periodic acele atitudini și convingeri care să le permită un comportament demn de a fi acceptați și urmați în mod deliberat de către adepți care le pot împărtăși aspirațiile.

Pentru a beneficia de coaching de calitate, liderii trebuie să caute cu mare atenție. Ei trebuie să aleagă dintr-o mulțime de coachi care ar putea dovedi că abilitătile și cunoștințele lor de coaching sunt reevaluate și garantate la fiecare trei ani de către un organism de acreditare, cum ar fi Autoritatea Internațională pentru Coaching și Mentoring Profesionist (IAPC & M). Acreditarea devine rapid diferentiatorul cheie prin care lideriii pot avea încredere atunci când vine vorba de protejarea lor și a investițiilor pe care le fac în coaching. Prin practicarea unei investigații atente și verificarea că intenția de angajare a coachului conține certificatul său de acreditare profesională în industrie, liderii pot mult mai probabil să beneficieze de un serviciu de coaching eficace care să le indeplinească cerințele specifice.

Autoactualizarea este competența de bază a liderului din viitor. Fă acum saltul către cel mai bun lider care poți fi pentru echipa ta. Un mic salt pentru liderul din tine, un salt uriaș pentru performanța echipei tale.

Sunt aici să îți ofer serviciul de coaching acreditat de care ai nevoie ca să faci acest salt în siguranță. Să devii capabil să elimini barierele văzute sau nevăzute din calea reuşitei și să obții intenția, atenția și receptivitatea colectivă a celor pe care îi conduci pentru a face fată cu succes marilor provocări.

Scroll Up