Cine iti conduce business-ul? Tu sau destinul?

Daca esti lider de business te poti confrunta la un moment dat cu situatii dificile ale functionarii companiei descoperind ca vanzarile scad sau ca pleaca clientii, ca  sporeste competitia  sau ca te saboteaza angajatii, ca resursele s-au imputinat sau ca stocurile nu se misca etc. 

Toate acestea erodeaza indicatorii de profit, pun in pericol buna functionare a companiei si te obliga sa iei decizii extreme de adaptare la situatie precum reducerea costurilor, restructurari de posturi, concedieri, inchiderea unitatilor neperformante, renegocierea contractelor cu furnizorii, suprasolicitarea angajatilor existenti, etc.  Stresul cauzat de masurile pe care le iei lasa urme atat in interiorul organizatiei cat si in interiorul tau unde sentimentele negative se extind  iar supararea pe situatia prin care trece compania se amplifica treptat.  Lantul destinului  isi spune cuvantul prin actiunea legilor sale care sunt valabile si in mediul de business. El iti va conduce business-ul catre un anumit deznodamant indiferent daca esti sau nu de acord cu el.

Legi universale care influenteaza deznodamantul business-ului tau:

Legea atractiei. Chiar daca te concentrezi pe depasirea unei situatii nefavorabile luand diverse masuri manageriale de corectie, vei atrage pentru afacerea ta acele circumstante care se potrivesc cu starea ta emotionala. Inainte sa alegi sa te concentrezi sa obtii opusul situatiei dificile cu care te confrunti, mai intai scapa de negativismul si neincrederea pe care o poti avea fata de succes. Daca starea ta emotionala este negativa datorita nemultumirilor provocate de un esec in business chiar daca te concentrezi pe succes vei atrage acele lucruri care iti vor confirma situatia esecului si-ti vor spori negativismul.

Legea ritmului. Este normal ca afacerile sa treca  periodic prin puncte de minim si maxim. Scopul legii ritmului este sa probeze capacitatea liderilor de a evolua odata cu afacerile pe care le conduc. Reinventeaza-te imediat ce simti ca business-ul tau incepe sa se miste in sensul opus asteptarilor. Reinventarea business-ului este posibila odata cu reinventarea liderilor.

Legea mentalismului. In Business totul este idee; Business-ul este creatia mentala a liderului manifestata in realitate. Mersul afacerii depinde de rezultatele obtinute de companie prin urmarirea unei anumite strategii de business. Strategia de business reprezinta modelul de functionarea al afacerii pe care l-ai creat impreuna cu echipa ta.  Cu cat esti mai constient de strategia ta de business potrivita cu atat controlezi mai bine rezultatele pe care business-ul tau le realizeaza.

Legea cauzei si efectului. Orice efect provocat de functionarea afacerii tale are o cauza in deciziile tale exprimate sau neexprimate. La randul lor deciziile tale sunt efectul convingerilor tale legate de functionarea afacerii. Asumarea responsabilitatii consecintelor provocate de propriile decizii de business este cheia invatarii continue prin care ai acces la evolutia ta in stransa legatura cu evolutia business-ului tau.

 Cum poti controla efectul legilor universale asupra afacerii tale?

  • Reinventeaza-te actualizand continuu convingerile tale despre business si acceptand schimbarea strategiei curente pe baza unei mai bune intelegerii a ceea ce doresti sa realizezi prin afacerea ta. O noua strategie inseamna revizuirea convingerilor, noi scopuri, noi obiective si un nou plan care te va plasa pe tine si compania ta pe un nivel superior de evolutie fata de cel la care erai atunci cand legea ritmului ti-a dat de inteles ca este necesar sa te reinventezi pentru a atenua consecintele acesteia.

  • A alege sa-ti conduci inteligent business-ul in loc sa te lasi in voia destinului catre un deznodamant nedorit sta in puterea ta. Iti poti crea si recrea business-ul prin generarea si imbunatatirea acelor strategii care sa-l duca la urmatorul nivel de performanta si care sa te bucure de rezultate. Legea atractiei isi va spune cuvantul atunci cand vei descoperi ca alegand sa te concentrezi pe a crea o strategie de succes, fiind pozitiv si increzator in ceea ce ai nevoie sa obtii, vei atrage acele lucruri care iti vor consolida succesul.

  • Coaching-ul te poate ajuta sa preiei controlul asupra evolutiei business-ului tau si sa eviti ca destinul sa-l conduca acolo unde nu-ti doresti. Exista doar o singura conditie: sa vrei cu adevarat si sa te simti pregatit sa te reinventezi. Daca se intampla acest lucru inseamna ca ai trecut de cea mai puternica bariera pe care liderii de business o au in calea succesului – rezistenta la schimbare. Te felicit pentru aceasta victorie si daca doresti te invit sa experimentam impreuna relatia de coaching.

Scroll Up