Relaţia de coaching, o experienţă care-ţi dă putere

Cu siguranţă ai aflat despre coaching şi probabil te întrebi cum poate acest proces să te ajute să-ţi creşti semnificativ performanţa la locul de muncă, să-ţi sporeşti prosperitatea, sau să-ţi controlezi echilibrul și calitatea vieţii. Totuşi alegând să lucrezi cu un coach, vei descoperi şi simţi ce anume te poate face să schimbi realitatea în favoarea ta. Managerii şi liderii de business care au trecut prin experienţa coachingului pot confirma că relaţia de coaching este cea care le-a dat această putere.

Relaţia de coaching este precum o conexiune securizată care îţi oferă posibilitatea să te conectezi complet la potenţialul tău de valoare, acea parte din tine care are răspunsurile potrivite la toate întrebările tale, exprimate sau neexprimate. Mai mult, această priză de inteligenţă îţi serveşte pentru alimentarea cu următoarele componente cheie de care depinde reuşita, prestigiul şi reputaţia ta în zonele de interes în care vrei să-ţi creşti performanţa:

• conştientizarea a ceea ce vrei cu adevărat să îmbunătăţeşti la tine, a scopurilor tale cheie şi a motivaţiei tale de a reuşi.

• conştientizarea impactului situaţiilor cu care te confrunţi şi a modurilor în care le controlezi prin valoarea ta proprie reprezentată de ceea ce ştii că ştii, ceea ce ştii că nu ştii şi de stările emoţionale asociate.

• extinderea valorii proprii prin conştientizarea zonei de ignoranţă, reprezentată de ceea ce nu ştii că ştii, ceea ce nu ştii că nu ştii şi de stările emoţionale asociate.

• conştientizarea direcţiilor de acţiune pentru a-ţi îmbunătăţi performanţa pe baza reorganizării resurselor puse la dispoziţie de valoarea ta extinsă.

• asumarea responsabilităţii de a urma ceea ce este cel mai potrivit să faci şi te motivează să-ţi materializezi valoarea prin realizarea scopurilor tale cheie.

La prima vedere ai putea spune că nu pare a fi nimic senzaţional, totuşi relaţia de coaching începe să devină uimitoare atunci când realizezi că tu eşti atât beneficiarul cât şi producătorul acelor soluţii unice pentru problemele şi nevoile tale pe care numai tu însuţi poţi să ţi le produci.

Cine poate şti cel mai bine care îţi sunt aspiraţiile sau priorităţile profesionale şi cum să-ţi foloseşti la maxim capacităţile pentru a reuşi să le îndeplineşti ? Nimeni altcineva decât tu însuţi.

Cine poate decide cel mai bine ce este necesar să schimbi pentru a fi mai eficace, mai eficient, mai influent şi a te bucura de tot ceea ce-ţi poate aduce devenirea ta ? Nimeni altcineva decât tu însuţi.

Cine este responsabil de cele mai bune decizii de acţiune pe care le poţi lua pentru a-ţi asigura reuşită de care ai nevoie? Nimeni altcineva decât tu însuţi.

Beneficiile pe care ţi le aduce relaţia de coaching sunt permanente şi în conformitate cu standardele tale. A-ţi recâştiga motivaţia , a face faţă cu succes schimbării şi situaţiilor dificile, a te bucura de creşterea eficacităţii tale, a-ţi formă şi clarifica o viziune, a-ţi creşte precizia în luarea deciziilor, a-ţi realiza echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală, a-ţi diminua stresul sau a-ţi însufleţi echipa sunt doar câteva dintr-o mulţime de beneficii pe care le-ai putea obţine prin relaţia de coaching.

Relaţia de coaching se desfăşoară între tine şi coach. Rolul coach-ului este ca prin tehnici şi abilităţi de coaching să asigure securizarea conexiunii tale cu propriul potenţial de performanţă şi să-ţi deschidă canalele de comunicare potrivite cu această zonă prin care să-ţi accelerezi actualizarea valorii proprii.
Securizarea conexiunii cu potenţialul tău este necesară pentru a fi protejat de acei factori externi sau interni are ţi-ar putea altera şi limita felul în care gandeşti.  De aceea, în relaţia de coaching, coachul nu te judecă, nu-ţi direcţionează gândirea şi nu-ţi oferă sfaturi, în schimb te provoacă prin diferite tehnici si modele de coaching să-ţi deschizi canalele de acces la potenţialul tău şi să te alimentezi cu acea inteligenţă de care ai nevoie pentru a-ţi soluţiona provocările. Coachul te ajută să recunoşti şi să înlocuieşti acele tipare de comportament care-ţi sabotează performanţa, cu acele comportamente care să-ţi asigure realizarea rezultatelor dorite.

Pe scurt coachul îţi crează toate condiţiile pentru ca tu să te conectezi la puterea potenţialului tău şi să realizezi transferul de inteligenţă către valoarea ta proprie pe care o controlezi prin ceea ce ştii că eşti şi poţi face.

Încă de pe când ne naştem ni se oferă postul de manager general al propriei noastre vieţi şi suntem împuterniciţi cu accesul la resursele necesare pentru a ne îndeplini cu succes această funcţie. Viaţa noastră este reprezentată de suma experienţelor pe care le trăim şi care stă în puterea noastră să ni le creem şi să le îmbunătăţim. Misiunea este să reuşim folosindu-ne judicios puterea înzestrărilor care ne-au fost puse iniţial la dispoziţie, însă de multe ori eşuăm pentru că nimeni de-alungul vieţii noastre nu ne-a încurajat să credem în existenţa lor şi de aceea am ajuns să nu le folosim.

Relaţia de coaching este calea prin care îţi poţi accesa şi folosi propria putere pe care încă nu o conştientizezi. Cât de mult ţi-ai dori să o experimentezi ?

Scroll Up