Deschiderea la coaching, sursa puterii liderilor autentici

Se spune că eficacitatea unei armate pe câmpul de luptă depinde de cât de puternici îi sunt comandanții. În mod similar, buna conducere a unei organizații este deseori asociată cu puterea personală de care dau dovadă  liderii săi.

Suntem programați social să nu ieșim din tipare prin judecățile de valoare făcute asupra noastră de persoanele importante care ne-au marcat formarea ca adulți. Astfel am fost învățați că “a fi puternic” înseamnă să câștigi recunoașterea celorlalți atunci când gândind și acționând iscusit îți învingi adversarii, iar “a fi slab” înseamnă să atragi disprețul celorlalți atunci când gândind și acționând nepriceput arăți că eșți vulnerabil.

Prin urmare, ne-am dezvoltat credințe care ne apropie sau ne depărtează de obținerea succesului:“dacă eșți puternic, atunci îi vei domina pe ceilalți” sau“dacă ești slab, atunci vei fi dominat de ceilalți”. Este uimitor cum aceste credințe ne influențează felul în care percepem ceea ce afirmăm că este  realitate și ne condiționează să ne comportăm astfel inacât să le confirmăm valabilitatea.

Studiile arată că 90% dintre oameni caută să se îndepărteze de ceea ce nu își doresc și doar 10% caută să se apropie de ceea ce își doresc. Prin urmare ca  lider de business mai degrabă poți crede că dacă dovedești că nu eșți vulnerabil, atunci deții controlul și afacerea ta va fi de succes. Această credință te determină să îți dezvolți și să folosești pârghiile de putere formală și personală pentru a domina pe cei de care depind rezultatele afacerii tale. Totuși ceea ce crezi că nu poate fi adevărat ar putea fi mai adevărat decât crezi. Cum te-ar ajuta să accepți această posibilitate?

“În fiecare angajat al unei companii excelente se găsește liderul de nivel V. Liderul de nivel V este liderul care reușește să clădească o excelență trainică în performanța sa și a celor care îl urmează  printr-un amestec paradoxal de umilință personală și voință profesională”.

Jim Collins- Excelența în afaceri

Credințele proprii adânc înrădăcinate în firea noastră pot să ne limiteze performanța iar noi să devenim vulnerabili pentru că nu avem puterea să le contestăm și să le schimbăm. Umilința personală de a ne recunoaște această vulnerabilitate, ne creează punctul de sprijin pentru voința profesională de a fi deschiși la coaching.

Deschiderea la coaching îți oferă puterea de a vedea ceea ce crezi și astfel să nu te lași dominat de propriile credințe. Prin urmare vei putea să schimbi credințele vechi care îți limitează energia creatoare cu altele noi care îți sporesc imaginația, inspirația, ingeniozitatea și initiațiva în fața provocărilor actuale. Actualizarea propriilor credințe îți va da puterea de a ieși din tiparele condiționate de programarea socială și de a deveni autentic. Ca lider autentic ai puterea să faci în mod firesc diferența prin crearea și realizarea continuă a unei viziuni personale care merită.

În mod clar tu nu ai nevoie de coaching. De fapt nimeni nu are nevoie de coaching. Întrebarea este dacă tu vrei să fii deschis la coaching? Asta ar însemna să ai alături un coach acreditat care crede în tine, care să te țină responsabil de o vizune mai mare, care să nu creadă în poveștile negative pe care ți le spui sau în temerile care te trag înapoi. Dar nu toată lumea vrea asta.

 

Scroll Up